10 Metode Simple Și Eficiente Pentru A-ți Păstra Corpul Hidratat În Fiecare Zi! - zenit-vamaveche.ro
Blog Zenit Vama-Veche

10 Metode Simple Și Eficiente Pentru A-ți Păstra Corpul Hidratat În Fiecare Zi!

Poate ai auzit că toată lumea ar trebui să bea cel puțin opt pahare de apă, pentru hidratarea zilnică optimă. Deși acest sfat este rezonabil, nu ia în considerare nevoile individuale ale fiecăruia, cum ar fi sănătatea, nivelul de activitate, mediul și alți factori.

Până la 60% din corpurile noastre sunt făcute din apă. Pierdem apă în mod constant prin piele, urină, deșeuri și transpirație – chiar și atunci când respirăm. Consumul de apă are multe beneficii, printre care:

 • Reglarea temperaturii interne a corpului
 • Metabolizarea alimentelor și reglarea foamei
 • Articulații lubrifiante
 • Spălarea deșeurilor corporale
 • Producerea adecvată de salivă

Dacă nu bei suficientă apă, te poți deshidrata, ceea ce poate duce la afectarea funcției renale, dezechilibrul electroliților și alte complicații.

Câtă apă ar trebui să bea o persoană într-o zi?

Aproximativ 20% din consumul zilnic de lichide provine din alimentele pe care le consumăm, iar restul din lichidele pe care le bem.

Cantitatea de apă de care ai nevoie depinde de sex, vârstă și masa corporală. Potrivit Academiilor Naționale de Știință, Inginerie și Medicină din SUA, bărbații ar trebui să bea 3,7 litri (aproximativ 16 căni) iar femeile 2,7 litri (aproximativ 11 căni) de lichid pe zi. Trebuie să bei și mai multă apă dacă faci exerciții fizice, transpiri sau aveți o boală (diaree, vărsături, febră).

Deși rar, este posibil să bei prea multă apă. Un exces de apă poate fi letal, în special pentru cei cu boli de inimă sau anomalii electrolitice. Cel mai bine este să clarifici cu medicul tău, ce nivel de aport de apă, este cel mai potrivit pentru corpul tău și nivelul de activitate.

Sfaturi pentru a rămâne hidratat

 1. Bea un pahar cu apă dimineața. Acest lucru îți pune în funcțiune metabolismul și îți oferă un plus de energie. Evită să bei apă chiar înainte de culcare dacă te confrunți cu urinarea nocturnă sau cu arsuri la stomac.
 2. Investește într-o sticlă de apă distractivă sau elegantă. O sticlă de apă bună poate servi ca un memento vizual să bei mai multă apă pe parcursul zilei. Anumite sticle au măsurători marcate pentru urmărirea aportului sau au cuvinte de încurajare imprimate pe lateral pe măsură ce nivelul apei scade.
 3. Utilizează alarme sau notificări în avantajul tău. Setează alarme sau notificări pe dispozitivele tale inteligente, ca mementouri pe parcursul zilei. Pentru un impuls mental, setează dispozitivul Alexa sau Google să îți reamintească împreună cu încurajări verbale pozitive.
 4. Concentrează-te pe semnalele corpului tău. Fii atent dacă corpului tău este însetat sau îi este foame. Uneori mâncăm în exces pentru că confundăm setea cu foamea.
 5. Bea un pahar cu apa inainte de fiecare masa. Te va ajuta să rămâi hidratat, îți va ajuta corpul să digere mai bine alimentele și te va ajuta să te simți satul mai repede.
 6. Adăugați aromă fără calorii. Încearcă infuzii de fructe sau legume în apă pentru a o face mai atrăgătoare. Pregătește o cană în frigider pentru a infuza peste noapte, pentru a umple sticla cu apă dimineața mai ușor.
 7. Verifică culoarea urinei. Unii oameni își verifică culoarea urinei pe parcursul zilei pentru a se asigura că este limpede sau deschisă la culoare. Urina galben închis poate fi un semn de deshidratare pentru unii.
 8. Schimbă băuturile bogate în zahăr cu apă spumante sau seltzer. Nu numai că vei reduce cantitatea de zahăr inutil, dar vei adăuga și aportul de apă.
 9. Stabilește un obiectiv zilnic. Un simplu obiectiv zilnic te poate ajuta să rămâi motivat și să lucrezi pentru a menține un obicei sănătos.
 10. Fă din asta o provocare. Roagă-ți prietenii să ți se alăture într-o competiție sănătoasă, pentru a vedea cine își îndeplinește obiectivele zilnice în mod regulat.

Fă o rezervare accesând butonul de mai jos.

Lasă un răspuns