7 Beneficii Pentru Sănătate Ale Luminii Solare - Zanit Vama-Veche
Blog Zenit Vama-Veche,  Uncategorized

7 Beneficii Pentru Sănătate Ale Luminii Solare

Ce beneficii poate avea lumina solară ascupra corpului nostru? Ei bine hai să vedem unele dintre ele în lista de mai jos.

1. Lumina solară îți îmbunătățește somnul

Corpul tău creează un hormon numit melatonină, care este esențial pentru a te ajuta să dormi. Deoarece organismul tău începe să-l producă atunci când este întuneric, de obicei începi să te simți somnoros la două ore după apusul soarelui, care este unul dintre motivele pentru care corpul nostru rămâne în mod natural treaz mai târziu în timpul verii.

Cercetările indică faptul că o oră de lumină naturală dimineața, te va ajuta să dormi mai bine.

Soarele reglează ritmul circadian spunându-i corpului când să crească și să scadă nivelul de melatonină. Deci, cu cât poți obține mai multă expunere la lumină naturală, cu atât corpul tău va produce mai bine melatonină atunci când este timpul să mergeți la culcare.

2. Reduce stresul

Melatonina scade, de asemenea, reactivitatea la stres, iar timpul petrecut în aer liber, va ajuta corpul să regleze în mod natural melatonina, ceea ce te poate ajuta la reducerea nivelului de stres.

În plus, pentru că deseori faci ceva activ când ești afară (mergi, te joci etc.), acel exercițiu suplimentar ajută și la reducerea stresului.

3. Mentine oasele puternice

Una dintre cele mai bune (și mai simple) moduri de a obține vitamina D este să stai afară, în aer liber.

Corpul nostru produce vitamina D atunci când este expus la lumina soarelui – aproximativ 15 minute la soare pe zi sunt adecvate dacă ai pielea deschisă. Și, deoarece vitamina D ajută corpul să mențină calciul și previne oasele fragile, subțiri sau deformate, expunerea la soare poate fi exact ceea ce a prescris medicul.

4. Ajută la menținerea greutății

Ieșirea în aer liber timp de 30 de minute între orele 8 a.m. și prânz a fost legată de pierderea în greutate. Desigur, ar putea exista și alți factori, dar se pare că există o legătură între lumina soarelui dimineața devreme și pierderea în greutate.

Vezi și – Plaja Din Vama Veche, Ne E Cam Dor De Ea Nu?

5. Îți întărește sistemul imunitar

Vitamina D este, de asemenea, esențială pentru sistemul tău imunitar și, cu expunerea constantă la lumina soarelui, poți contribui la întărirea acestuia. Un sistem imunitar sănătos poate ajuta la reducerea riscului de îmbolnăvire, infecții, unele tipuri de cancer și mortalitate după intervenție chirurgicală.

6. Combate depresia

Nu este doar în mintea ta; Există un motiv științific pentru a te expune la soare, care îți îmbunătățește starea de spirit. Soarele crește nivelul de serotonină al corpului, care este o substanță chimică care vă îmbunătățește starea de spirit și vă ajută să rămâneți calm și concentrat.

Expunerea crescută la lumina naturală poate ajuta la ameliorarea simptomelor tulburărilor afective sezoniere – o schimbare a dispoziției care are loc de obicei în lunile de toamnă și iarnă, când există mai puține ore de lumină.

7. Îți poate oferi o viață mai lungă

Un studiu care a urmărit 30.000 de femei suedeze, a dezvăluit că cele care au petrecut mai mult timp la soare, au trăit cu șase luni până la doi ani mai mult decât cele cu mai puțină expunere la soare.

Mai multe cercetări trebuie făcute în acest domeniu, dar este ceva ce oamenii de știință continuă să studieze.

Desigur, puțină lumină solară poate fi benefică (și prea multă este dăunătoare pentru pielea noastră).

În funcție de nuanța pielii tale, oamenii de știință estimează că corpul tău poate produce vitamina D în aproximativ 5 până la 30 de minute de la expunerea la soare. Dacă porți protecție solară, este posibil să nu produci atât de multă vitamina D.

Dacă ești afară pentru vitamina D, care este atât de necesară, nu expune pielea goală mai mult de 5 până la 30 de minute.

Fă o rezervare accesând butonul de mai jos.

Lasă un răspuns